Tradicinė žuvis ir traškučiai
Ingridientai
4 „Maris Piper“ arba „King Edward“ bulviu, nuluptu ir supjaustytu griežineliais
115 g / 4 unc. savaime iškylančių miltų, dar šiek tiek pabarstyti
1/2 arb. škšt. druskos
150–175 ml (5–6 unc.) vėsaus gazuoto vandens
4 x 175–225 g (6–8 unc.) menkės, juodalopės menkės arba bet kokios baltos žuvies
Daržovių aliejaus kepti
Druskos irk šviežiai maltų pipirų
Patiekiant ant stalo
Trintų žirnių su citrinos skiltelėmis
Nurodymai
- Pamerkite bulvių griežinėlius į šaltą vandenį 25–30 minučių, tada kruopščiai nusausinkite juos rankšluosčiu.
- Tešlai apvolioti įpilkite miltų į didelį maišymo indą ir sumaišykite su druska. Rankiniu plaktuvu plakite miltus ir po truputį pilkite vandenį, kad pasidarytų tinkama kepimo tešla.
- Jei turite, kepkite giliame inde, kad būtų saugiau. Jei neturite, naudokite gilesnę bulvių keptuvę arba padažų gaminimo keptuvę, įpilkite vieną trečiąją jos tūrio aliejaus. Jei turite kepimo termometrą, dabar įkiškite į aliejų. Aliejus turi pasiekti 190 C / 375 F, tik tada į jį dėkite bulvių griežinėlius. Galite patikrinti temperatūrą duonos gabalėliu, jei jis per 1 minutę iškepa, aliejus parengtas kepti ir bulves.
- Saugiausias būdas nuleisti bulves į aliejų – naudoti specialiai tam skirtą tinklinį indą. Galite tai daryti ir su kiaurasamčiu. Kepkite bulves 4–5 minutes.
- Iš naujo pakaitinkite aliejų iki 195 C / 390 F ir tada kepkite bulves dar 1–2 minutes, stebėkite jas ir išimkite, kai jos bus šviesiai rudos. Iškeptas bulves sudėkite į indą, išklotą popieriumi, palaikykite jas šiltas, kol iškeps žuvis.
- Apibarstykite žuvį miltais, kad prie jos geriau kibtų, pamerkite kiekvieną gabalėlį į tešlą ir švelniai panardinkite į karštą aliejų. Kepkite 5–8 minutes priklausomai nuo žuvies storumo, kol žuvis taps traški ir šviesiai rudos spalvos. Išimkite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus. Kartokite, kol iškepsite visą žuvį.
- Pagardinkite bulves ir išdėliokite į keturias atskiras lėkštes. Prie bulvių dėkite žuvį ir patiekite su trintais žirniais bei citrinų griežinėliais.
4 porcijos
Paruošimo laikas: 1 val.+
Kepimo laikas: 20-30 minučių