Rabarbarų ir imbiero uogelė su gabaliukais
Ingridientai
4 lazdelių rabarbarų, nuplautų, nuskustų ir supjaustytų į kubelius
3 rutuliukų imbiero sirupe, smulkinto, ir 3 škšt. sirupo
225 ml (8 unc.) grietinėlės
1 vanilės lazdelės, iškleistos, turi būti išimtos sėklos
1 arb. škšt. kukurūzų miltų
1 škšt. cukraus pudros
3 kiaušinio trynių
Nurodymai
Lengvas ir vasariškas desertas, kuriame derinami puikaus skonio rabarbarai ir saldus vanilinis kremas. Paragaukite tai su žaliąja arbata ir leiskite burnoje ištirpti rabarbarų skoniui.
- Rabarbarus dėkite į padažų puodą su imbieru ir sirupu. Pridenkite puodą ir ant nestiprios ugnies virkite 15–20 minučių, kol rabarbarai suminkštės, tačiau nesukris.
- Saldžiam kremui paimkite nedidelį puodelį ir iki virimo pakaitinkite grietinėlę su vanilės sėklomis bei lazdele, tada užsukite ugnį.
- Sumaišykite kukurūzų miltus ir kiaušinių trynius, kol bus vientisa masė, supilkite ją į karštą grietinėlę į kiaušinių trynių mišinį puode. Uždekite ugnį ir virkite ant mažos ugnies dažnai maišydami, kol masė bus tiršta. Iškart supilkite į dubenį, kad atvėstų.
- Ketvirtį rabarbarų pasilikite papuošti, o kitus sumaišykite. Sumaišykite pusę masės su kremu, tada į keturias lėkštes ratu dėkite šaukštu sluoksniais kremo mišinį ir pasiliktus rabarbarus, kad sukurtumėte žaismingą rabarbarų ir kremo sūkurį. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite su viršuje uždėtais rabarbarais kaip papuošimais.
4 porcijos
Paruošimo laikas: 20-30 minučių
Kepimo laikas: 35-45 minučių
Vėsinimo laikas: 1–2 val