Paprasti vegetariški sušiai
Ingridientai
Ryžiams:
400 ml suši ryžiu
3 škšt. japoniško ryžiu acto
2 1/2 škšt. cukraus pudros
2 arb. škšt. druskos
Idarui:
15 cm agurko
1 morka, nuskusta ir supjaustyta lazdelemis
1/2 avokada, nuskusta ir supjaustyta lazdelemis
3 lapu „nori“ juros dumbliu
wasabi pastos arba milteliu del skonio
Formuoti:
250 ml / 9 unc. vandens
4 škšt. japoniško ryžiu acto
Sušiu formavimo kilimelio
Tvirtinimo juosteles
Pateikti:
Marinuotas imbieras
„Extra wasabi“ pasta
Japoniškas soju padažas
Nurodymai
Šie maži sušiu ritineliai gaminami su ryžiais, ivyniojamais i „nori“ juros dumbliu lapa. Su jais gerkite žaliaja arbata, nes ji puikiai dera su naturaliais sušio ingredientais. Japonijoje žalioji arbata dažniausiai pateikiama maisto pabaigoje.
- Ryžius dekite i dideli inda ir švariai išplaukite, pakeiskite vandeni kelis kartus, kol vanduo nuo ryžiu bus švarus.
- Ryžius ištraukite iš vandens ir dekite i padažu inda 475 ml / 16 unc. vandens. Uždenkite dangciu ir leiskite pavirti apie 5 minutes.
- Primažinkite ugni, uždengtus pavirkite apie 10–12 minuciu, arba kol vanduo susigers i ryžius. Užsukite ugni ir palikite uždengtus 10–15 minuciu.
- Sumaišykite ryžiu acta, cukru ir druska mažame indelyje arba dubenelyje, kol viskas ištirps.
- Išvirtus ryžius perkelkite i didesni negilu inda ir išskaidykite ant padažo.
- Pavartykite ryžius inde, kad jie gerai pasidengtu padažu, atvestu kambario temperaturoje ir tik tada pradekite formuoti sušius.
- Idarui supjaustykite agurkus šiaudeliais, išpjaukite seklas, agurka pjaukite i keturis 1 cm storio šiaudelius. Reikes mažiausiai 6 lazdeliu su šiek tiek odeles.
- Prieš formuodami sušius, padenkite nori ant lengvos ugnies arba i karšta skardele, kad jis šiek tiek apskrustu. Kiekviena lapa pjaukite iki puses skersai.
- Sumaišykite vandeni su ryžiu actu – taip galesite deti ryžius ir jie nekibs prie jusu ranku.
- Viena sušio kilimelio puse uždenkite tvirtinimo juostele, tada dekite ja ant sausos lentos tvirtinimo juostele aukštyn.
- Paskrudinta nori lapa dekite ant lentos prie kilimelio. Pamerkite rankas i vandens ir acto tirpala, pasemkite šeštadali ryžiu ir iš ju suformuokite pailga forma. dekite ryžius i nori lapo centra ir paskirstykite pirštais prie nori kraštu.
- Užridenkite visa tai ant tvirtinimo juostele uždengto kilimelio.
- Dekite agurko juosteles, morkas ir avokada nori centre, prie galo padekite taškeli wasabi. Ritinimo kilimeliu naudokite kaip formavimo priemone ir susukite suši i dešreles forma.
- Nuimkite tvirtinimo juostele nuo išores ir supjaustykite kiekviena ritineli i 6 dalis.
- Patiekite su raugintu imbieru, wasabi pasta ir sojos padažu.
Išeina 6 ritineliai, 36 gabaliukai
Paruošimo laikas: 1 val.+
Kepimo laikas: 20-30 minuciu