Milijonieriaus saldumynai iš trapios tešlos
Ingridientai
175 g / 6 unc. sviesto, kambario temperaturos
75 g / 3 unc. cukraus pudros
200 g / 7 unc. paprastu miltu
25 g / 1 unc. smulkaus rudojo cukraus
450 g / 1 svar. skardine (arba butelio) kondensuoto pieno
200 g / 7 unc. pieno arba juodojo šokolado, sulaužyto i gabaliukus
Nurodymai
Dieta gali palaukti. Šie saldumynai gaminami iš trapios tešlos, karameles ir šokolado sluoksniu – jie tiesiog skanus su vaisiais ir žolelemis, pvz.: pipirmetemis.
- Pakaitinkite orkaite iki 160 C / 310 F / Gas 2 1/2, tada sutepkite ir idekite 28x18 cm (11x7 col.) kepimo skardele.
- I maišymo dubeni dekite 150 g / 5 ½ unc. sviesto ir cukraus pudros, sumaišykite, kol bus vientisa mase. Gerai sumaišykite miltus.
- Tešla pilkite i skardele ir vienodai paskirstykite, tada kepkite 30–35 minutes, arba iki tol, kol prades ruduoti kraštai. Išimkite iš orkaites ir atvesinkite skardeleje. Kad aplietumete karamele, likusi sviesta, rudaji cukru ir kondensuota piena supilkite i nedideli puoda ir kaitinkite ant nestiprios ugnies, maišykite, kol prades kilti burbuliukai. Pavirkite pora minuciu, maišykite, kol mase bus tiršta, tada leiskite atvesti minute arba dvi, ir tik tada pilkite ant keptos tešlos. Leiskite atvesti.
- Galiausiai ištirpinkite šokolada dubenyje ant karšto vandens arba mikrobangu krosneleje, tada tolygiai paskirstykite ant karameles. Leiskite šokoladui susigerti ir pyragelius supjaustykite kvadratais.
Susipjaustys i 10–12 gabaleliu
Paruošimo laikas: 20–25 minutes
Kepimo laikas: 35-45 minutes